Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Liping 2012.11.05. 02:09

Szex Fengjieben

Előrebocsátom, hogy saját tapasztalataim a témában nincsenek, életem már több mint két hónapja szigorú absztinencia mentén zajlik. S bár természetemnél fogva távol áll tőlem a kicsapongás, a helyi férfipopulációt elnézve azt hiszem, hogy lényegesen kikapósabb vérmérséklet esetén sem lenne Európában felejtett partneremnek félnivalója. Az ízlés ugyan egyedi, így az enyém sem feltétlenül mérvadó, de eddig talán 2-3 jobb fajta fiatalembert láttam összesen - ugyanakkor normális felhozatal mellett ők se tűnnének ki a tömegből.

De visszatérve a címhez, a szex még mindig elég komoly tabu Kínában. Az emberek persze itt is csak emberekből vannak, úgyhogy ha lehetőségük engedi, semmivel nem bírnak jobb erkölcsökkel, mint odaát. Jangcét lehetne rekeszteni a sanghaji ribancokról szóló beszámolókkal, s természetesen a férfiak itt is ugyanazt akarják, mint bárhol máshol a világon.
Ami mégis jelentősen befolyásolja a körülményeket, az a társadalmi elvárás. Ez eredendően hagyományos kínai erkölcs, amire aztán a kommunista moralizálás is rátelepült, miután itt elég sok volt a közös nevező. A nagyvárosokban vagy az elit körében nagy mértékben fellazult mára, de nem tűnt el teljesen. Vidéken meg még mindig vetélytárs nélkül regnál.

Amit a társas kapcsolatok s a szexualitás vonatkozásában meghatároz, azt átlépni nagyon nem egyszerű. Ilyen például, hogy ha egy lány becsületén csorba esik, s ez kiderül, azt el kell venni. Ilyen az is, hogy a válás megbélyegzi a nőt, függetlenül attól, hogy mi miatt került rá sor. Vidéken nem is túl gyakori.
A férjek, ha anyagilag megengedhetik maguknak, gyakran tartanak szeretőt, ez a másik oldal. Ugyanígy van igény a prostitúcióra is, amely bár hivatalosan bűncselekmény, s szigorúan tiltott, a gyakorlatban létezik, s nincs is szükség komoly kutatómunkára ahhoz, hogy beléjük botoljon az ember. Egyes karaoke-bárok, masszázsszalonok egyértelműen bordélyházként üzemelnek, ezzel értelemszerűen tisztában vannak a helyi tisztségviselők is.
Ugyancsak nyíltan zajlik a lányok közvetítése a szálláshelyeken is. Chongqingi hotelünkben például naponta kétszer csúsztattak be az ajtó alatt színes, ízlésesen nyomott prospektust lenge öltözetű szexmunkásokról, s a képek melletti szövegek is meglepő egyértelműséggel fogalmaztak. Semmi virágnyelv, gáláns pasi, egyebek.

Míg mondjuk otthon már tinédzserkorban szárnyukat próbálgatják az ifjak, itt a főiskola idejéig jellemzően még barátjuk-barátnőjük sincs. Ha mégis, azt is titokban kell tartaniuk, mert a szülők elleneznék. Az iskolai tananyagból teljesen hiányzik a szexuális felvilágosítás, nem kell nekik ilyesmivel foglalkozni alapon. Ettől függetlenül azért képben vannak, a fiúk legalábbis, majdnem mindegyikük mobilján akad japán pornó. Amúgy a pornó is illegális, itt helyben nem is csinálnak, így aztán kénytelenek beérni az amúgy gyűlölt ellenség szexiparának videóival.
A lányok viszont - állítólag - többnyire nagyon egyszerűek, s nagy részük valóban nincs is tisztában a dolgok működésével. Amy igen, de bevallása szerint még ők sem élnek szexuális életet, mivel ő még fiatal. Egy másik tanítvány szerint viszont egy-két diák igen.

Miután azért előbb-utóbb párra lelnek, s csak úgy együtt élni sem divat, itt még elég gyakori, hogy az első partnerrel egybe is kelnek. A házasság kikezdhetetlen, házasságon kívül szülni meg végképp vakmerő húzás.

Ugyanakkor házasodni sem egyszerű. A hozomány még mindig létezik, s elég tekintélyes lehet, különösen ha szép aráról van szó. Hagyományosan a vőlegény lakást, kocsit vásárol, ez az alap. Falvakban még előfordul, hogy a szülők házasítják ki a lányukat az érzelmek figyelembe vétele nélkül.
Mivel - főleg falun - gyermekként erősen preferálják a fiúkat, így eléggé fel is tudnak szökni a kapós menyecskék árai. Városokban jobb a helyzet. Egyrészt nincs földjük, aminek a megművelésében előnyösebb a fiúk munkaereje, másrészt az adminisztratív ellenőrzés is hatékonyabb, így a nemek aránya is nagyságrendekkel kiegyenlítettebb.
Így például itt Fengjieben a diáklánykák egyértelműen szerelmi házasságban gondolkodnak, de persze a lakásvásárlás, vagyis a megfelelő kereset előfeltétel.

Címkék:kína élet szex diákok fengjie 8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szecsuan.blog.hu/api/trackback/id/tr424889518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elkoltozott. 2012.11.05. 09:36:23

Éppen kérdezni szerettem volna, hogy mi a helyzet ilyen témában ott kint. Mennyire néznek meg téged a kinai pasik?:)) Illetve vannak arra felé "szép" nők? Érdekes én tényleg kedvelem az ázsiai nőket de mikor kint voltam, akkor is 100-ból talán 8-10 volt kifejezetten szép. Jó nem számoltam csak úgy a hasamra ütöttem, a lényeg hogy kevés:)

zebrina 2012.11.05. 10:31:17

Hát ez nagyon érdekes volt.
Viszont azt hogy érted, hogy vidéken "gyermekként erősen preferálják a fiúkat"? Működik az abortusz, ha lány a magzat?

Liping 2012.11.06. 01:22:12

@elkoltozott.: Engem mindenki megnéz, de ez nem annyira annak szól, hogy nő vagyok, hanem hogy külföldi. Odáig el sem jutnak, hogy nőből vagyok, nagyobb a sokk a másik dolog miatt.
Mivel itt helyben a fehérnép európai standard szerint elég visszafogottan öltözködik, így eleve nem is hoztam magammal olyan cuccokat, amik növelnék a feltűnést. Otthon szeretek mélyebben dekoltált felsőket hordani, ide készülve beszereztem egy adag, hasat, vállat takaró darabot. Volt egy, ami minimálisan többet mutatott, s egy órámon észre is vettem, hogy a felszólított, s kb. a mellemig érő fiúcska leginkább mereven előre tekintget, más nem rémlik.
A helyi nők szerintem nem rosszak, sok nagyon szép van köztük. Persze ez is lehet ízlés dolga. Majdnem mindegyik vékony, s mellben is lényegesen gyengébbek az otthoniaknál, de szerintem nincs okuk panaszra. De van egy - amúgy nem túl szép - tanítványom, aki kimondottan bögyös is (szerintem nálam nagyobbak vannak neki, én úgy kb. hazai átlag körül vagyok e téren), de ez itt óriásinak számít, s nem is láttam másik hasonló leányt.
Míg a dekoltázst nem mutogatják, addig a rövid szoknya elég gyakori, s mellé elég jó lábak is társulnak az esetek nagy részében.

Liping 2012.11.06. 01:33:44

@zebrina: Falvakban egyrészt adnak engedményeket az egy gyermek politika terén. Ha az első gyermek lány, büntetés terhe nélkül szülhetnek másikat.
Az abortuszok terén is működik a szelekció, bár ezt nehezíti, hogy az orvos bűncselekményt követ el, ha megvizsgálja a magzat nemét. Primitívebb területeken és embereknél hallani lehetett olyanról is, hogy az újszülött lányokat a sorsukra hagyják a határban.
A problémát az okozta, hogy bevezették az egykepolitikát, mivel a falusiak mind fiút akartak. Ők egyrészt jobb munkaerő, másrészt továbbviszik a családi nevet, harmadrészt hagyományosan a vőlegény családjához költözik be az ifjú pár, így lesz, aki idős korban a gondjukat viselje.
A helyzet mára annyiban változott, hogy a hagyományok kiveszőben vannak, elértéktelenednek, így a név továbbvitele is vesztett a jelentőségéből. A fiatalok sok esetben elmennek a városokba, így az öregek így is, úgy is egyedül maradnak. Ráadásul a megbomló demográfiai viszonyok miatt egyre nehezebb is feleséget találni falun, így egy erősödő trend a lányok vállalása a hozomány miatt.
S végül, de nem utolsó sorban, az ország általánosan javuló jóléte miatt a parasztok nagyobbik része ki tudja fizetni a büntetést, ha több gyereket akar, úgyhogy egyre kevésbé fontos, hogy csekkolják a baba nemét.

elkoltozott. 2012.11.06. 09:09:10

@Liping: Megy ugye ne felejtsük el hogy lassan 10 millió kinai férfinak nem jut kinai nő.. azért az dúrva.

A fent leírtak jól hangzanak, szóval tessék fotozni a szép lányokat és ide jól kitenni:)))
Pláne ha jó lábuk van:) heheh:)

Liping 2012.11.07. 06:53:37

@elkoltozott.: Azért a 10 milliót helyén kell kezelni. Nagy szám, de az arányok a lényegesek. Van az országban kb. 700 millió férfi. Biztosra veszem, hogy 10 milliónak akkor se jutna nő, ha nem lenne eltérés a nemek arányában.
Odahaza sem jut minden pasinak, pedig nincs ilyen probléma.:P

elkoltozott. 2012.11.07. 08:46:02

@Liping: huu most leszoltad a magyar pasikat?:)))
Na igen a nők mindig csak válogatnak:))

Liping 2012.11.07. 09:16:00

@elkoltozott.: nem akartam konkrétan a hazaiakat leszólni, minden társadalomban vannak olyan példányok, akiket kvázi bottal sem piszkálna meg az ember. S csak arra céloztam, hogy a hasonlóan "gáz" pasik eleve nem találnak párt, s szerintem vannak ilyen arányban mindenütt.
Itt max. annyiban más a helyzet, hogy a hasonló sorsú lányokat is inkább elveszik, otthon meg ők se találnak pasit.

A blogról

Közép-, Nyugat- majd Dél-Kína, Vietnám és megint Kína után Veve jelenleg az Ír-szigeten tengődik, de azért továbbra is igyekszik minden érdemlegesről beszámolni a blog hasábjain...

Utolsó kommentek

  • scal: @virágelvtárs: hát cirka 7 évvel később ellenkeznék veled, 2018-ban amikor én voltam kint az állam vakargattam a hihetetlen olcsó árak mellett, (én Zhengzhouba mentek ki kétszer) és lényegében úgy é... (2021.07.05. 22:40) Amiért jobb lenne örökre Kínában maradni 6. (?) - Árstabilitás
  • scal: Nagyon jó :) igazán kár hogy már nem írod a blogot, és még nagyobb baj hogy megkésve találtam rá, bár meg kell mondjam tök jó volt mindezt saját magam megtapasztalni. Egy varázslatos mesevilág ez. (2021.07.05. 18:17) Mire számíthat egy nyelvtanár Kínában ? - 1.
  • scal: Ez nagyon durva, amikor 2019 januárjában kint voltam ebből még csak a sárga, piros meg a narancs létezett. De imádtam metrózni :D Nagyban megkönnyítette volna az életemet ha legalább a zöld már léte... (2021.07.05. 17:45) A metróláz 2019-ben sem hagyott alább Kínában
  • scal: Szerintem kicsit túl lett misztifikálva. Alapvetően a camamber/pálpusztai sokkal büdösebb mégis eszik az emberek, mert finom. Én ezzel mikor először találkoztam rögtön a kedvencem lett, mert a sima... (2021.07.05. 17:26) Gasztro: büdös tofu
  • Drizari: Jól döntöttél. (2020.09.16. 12:01) Búcsú
  • Utolsó 20

Címkék

akszu (7) alaer (45) állatkert (5) angol (5) angoltanítás (5) árak (5) áram (8) bangkok (18) bank (5) bankolás (16) béka (8) beteg (18) blog (43) borneó (10) búcsú (5) budapest (6) bürokrácia (6) castlebar (28) changsha (11) chongqing (27) család (7) dalian (8) diákok (66) doha (12) drveve (21) egyetem (7) élet (279) eső (6) facebook (6) fengjie (194) férj (7) feszkó (8) fősuli (72) fűtés (6) gaszto (5) gasztro (93) guangzhou (9) határ (11) hazatérés (16) hazaút (14) hétvége (10) hideg (7) (6) hongkong (26) hubei (6) hülyeveve (9) humen (43) időjárás (23) internet (9) írország (37) kaja (74) kampusz (16) karácsony (9) katar (17) képek (9) Kína (11) kína (955) kína tartományai (8) kirándulás (12) költözés (14) komment (6) kórház (6) koronavírus (6) kota kinabalu (16) középsuli (37) közlekedés (14) krabi (11) ktv (7) lakás (9) lakhatás (15) laptop (7) magyarország (15) malajzia (34) melakka (6) metró (30) moszkva (5) munka (99) munkakeresés (7) munkavállalás (7) nha trang (52) nyár (8) nyaralás (5) nyelvsuli (24) oroszország (5) összegzés (6) ovi (10) pattaya (7) peking (16) pénz (10) pénzváltás (5) piac (5) qatar (12) repjegy (6) reptér (7) repülés (7) sabah (11) saigon (6) sanya (15) shanghai (9) shenzhen (148) sport (5) suli (11) szingapúr (11) szünet (14) tájfun (11) tanítás (50) tavasz (5) teknős (7) tél (9) telefon (6) tengerimalac (7) thaiföld (50) tianjin (6) tibet (7) trảng bom (5) ügyintézés (16) újév (7) ünnep (11) urumcsi (6) utazás (125) vacsi (6) város (17) vasút (15) vendégposzt (9) vietnám (6) vietnam (66) virágelvtárs (9) víz (5) vizsga (32) vizsgáztatás (6) vízum (9) vonat (12) wanzhou (7) wenzhou (7) wuhan (186) xianning (177) xinjiang (27) Címkefelhő
süti beállítások módosítása