Liping 2017.06.22. 13:39

Kínaiakról szőrmentén

A kínaiak elég sok tekintetben elütnek a nyugati emberektől. Kultúrájuk, viselkedésük, az élet nagy kérdéseivel kapcsolatos felfogásuk éppúgy különböző, mint a fizikai megjelenésüké.

Az errefelé fellelhető, mongolid nagyrasszhoz tartozó lények külleme könnyen észlelhető módon eltér a miénkétől. A mandulavágású szem, a kissé sárgás bőr, a vastag szálú, koromfekete, egyenes haj azonnal szemet szúrnak. Vannak azonban olyan különbségek is, amikre nem feltétlenül gondolunk azonnal. 

 

A nyugati ember testét többé-kevésbé borító, nemenként (s persze egyénenként) eltérő mértékben jelentkező szőrzet mennyisége nagyságrendekkel meghaladja azt, amit egy kínai teste képes növeszteni. Nagyon kevés férfit látni, akinek vállalható arcszőrzete van, s egészen sokan vannak köztük, akiknek egyáltalán nem kell borotválkozniuk. A férfiak végtagjain is visszafogott mennyiségű szőrzet nő, az Európában megszokott dússág nagyon ritkaságszámba megy, ezzel szemben egyáltalán nem kirívó, ha egy férfi lábai csaknem teljesen csupaszok. A többségnek azért nő néhány szál szőre, de igencsak visszafogott mennyiségben.

 

Ha a férfiaknál is ennyire kevéssé burjánzó a helyzet, magától adódik a gondolat, hogy a hölgyek még kevésbé érintettek. Ez jogos is, a kínai nőkön gyakorlatilag alig nő szőr. Többségüknél a lábakon egyáltalán nem fordul elő, s bár meztelen kínai nőket még nem láttam, másodkézből származó információk alapján lényegében csak a hónalj és a szeméremtájék érintett a szőrzet szempontjából.

Mivel ennyire visszafogottan érinti őket a helyzet, a szőrtelenítés problémája is mérsékelten áll fenn. Talán ennek köszönhető, hogy az ebből élő nemzetközi multik nem is nagyon próbálkoztak a piac meghódításával, s eképpen nem is próbálták meg a szőrzet kezelésének nyugati kultúráját elterjeszteni. (Mely kultúra egyértelműen belénk nevelt dolog, nem ösztönös. Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire normális a szőrzet eltávolításának, karbantartásának gyakorlata, s hogy miért nem dívik a naturalizmus, s rohangálnak az európai nők szőrös lábakkal. Akárhogy is, engem már megfertőzött a szépségipar, s igencsak ápolatlannak érzem a természetes állapotokat.)

 

Ennek köszönhetően nemtől függetlenül a hónaljkutyák hódítanak, s a női lábakon magától növekedő néhány szál szőr is teljes pompájában és hosszában él és virul. Ugyancsak másodkézből származó infóim alapján intim tájékon is szinte csak azok tartják karban magukat, akiknek nyugati partnerük van.

 

S hogy lássátok, miről beszélek, zárásként itt egy galéria, elsősorban hónaljakról, női lábas képeket nem találtam, a metrón meg kissé feltűnő lenne kellően éles képeket készíteni.

 

Címkék:kína élet szőr szőrtelenítés szőrzet shenzhen 55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szecsuan.blog.hu/api/trackback/id/tr4512608349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.22. 22:15:13

Szörnyű álmatlan éjszakákat okozhat a kozmetikai ipar vezetőinek, hogy a világ legnépesebb országában nem tudják a nőkre tukmálni az intim borotváikat, szőreltávolító kencéiket és hasonlókat.

Aztán minek is kellene egy nőnek - talán a kirzutismus esetétől eltekintve - borotválkoznia? Mert a pornóipar meghülyítette az embereket és a kozmetikai ipar még több borotvát akart eladni? (Plusz mindenféle kencéket az intim borotválkozás miatti szőrtüszőgyulladás kezelésére.)

Manapság ott tartunk, hogy sok férfi undorító majomnak titulálja a nem borotválkozó nőket. Közben elfelejtik, hogy akkor ők is majomtól származnak, mert az anyjuk igen jó eséllyel még nem borotválta magát.

odamondó 2017.06.23. 02:10:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nyalogass egy kis kefét te. Aztán majd rájössz minek is oda borotva... De hát bezzeg régen úgy is jó vót... Ja bocsánat. Régen a szalma ágy is jó vót akkor aluggyál abban.

2017.06.23. 04:43:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szörnyű álmatlan éjszakákat okozhat a kozmetikai ipar vezetőinek, hogy a világ legnépesebb országában nem tudják a nőkre tukmálni az intim borotváikat, szőreltávolító kencéiket és hasonlókat."

Szörnyű butaságot írtál. Az lehet, hogy a kínaiak jelenleg nem nagyon borotválkoznak, de magyar szemmel elképesztő mennyiségű kozmetikumot fogyasztanak. És az én ázsiai ismerőseim kizárólag a drága japán, dél-koreai és francia márkákat veszik.
Majd egyszer csinálok egy ázsiai drogériában egy fotósorozatot, aztán rájössz, hogy milyen brutális fogyasztói társadalom van itt.
Megjegyzem, a L'Oréal polcain itt Palvin Barbara arca mosolyog az ázsiai nőkre :) Kis hazai, mindig megállok előtte fél percre és szemezek vele.
A kozmetikumok nagy részét (több, mint 50%-át) itt fehér nőkkel reklámozzák. Vajon miért?

Az is szép, hogy férfiaknak is pont úgy árulnak porcelánbaba-arcot varázsoló koreai maszk, mint nőknek.
Fehérítők, fényvédőkrémek, szem alatti táskák és májfoltok elleni szerek... töménytelen mennyiségben és választékban.

Egyszerűen más a termékszerkezet, de semmivel se kisebb a vásárlókedv, mint nyugaton.

Plasztikai sebészet is virágzik, csak teljesen más beavatkozások népszerűek, mint nyugaton.
Itt nem a mellplasztika vezet, mint nyugaton, hanem a szemhéjplasztika. 14-16 éves lányoknak is megcsinálják a szemét szép kerekre, természetellenesre.
Népszerű az orrplasztika és szinte minden tehetősebb nőnek műfogai vannak, fogorvosi klinikák itt nem egészséges fogakat, hanem sztár mosoly ígérnek.
A város, ahol most vagyok, tele van esztétikai klinikák plakátjaival, előtte-utána képekkel.

Ami fehér embernek kicsit furcsa, az hogy a vádlit (pláne az izmos vádlit) itt gusztustalannak, prolinak tartják a nőkön. Ezért erre is van plasztikai beavatkozás. Ettől lesz pipaszárlábuk a lányoknak. Itt ez a divat.

A jó megjelenés itt legalább annyira fontos karrierhez, mint a diploma, végzettség. Sőt. Fontosabb. Ügyfélszolgálati, banki munkakörbe fel se vesznek egy csúnya, elhízott, izmos vádlijú, széles orrú nőt.

Shish Yakoo 2017.06.23. 06:27:31

Fel kellett volna tenni néhány pucér punciképet illusztrációként.

Nazareus 2017.06.23. 08:12:02

Az európai nöknek se kellene borotválni a lábukat. Csak ha egyszer valaki elkezdi, akkor utána már mindig kell. Ha egy magyar nö sose borotválja le a lábát, akkor az kicsi pihe egyáltalán nem zavaró. Legalábbis esetek túlnyomó többségében, mert van néhány kivétel.

Jakab.gipsz 2017.06.23. 08:56:41

Ezt írtad: Kínaiakról szőrmentén

A jó megjelenés itt legalább annyira fontos karrierhez, mint a diploma, végzettség.
Sőt. Fontosabb.

"Ügyfél szolgálati, banki munkakörbe fel se vesznek egy csúnya, elhízott, izmos vádlijú, széles orrú nőt."

Nos, ez az igazi, kultúra-rasszizmus, micsoda szegregáció! Ilyenkor hol vannak a TASZ, Helsinki bizottság és a civil jogvédő szervezetek, munkatársai.

Void Bunkoid 2017.06.23. 09:11:03

@Jakab.gipsz: ezen egyáltalán nem kell meglepődni, mai nyugati gender-egyenlősítő-akármicsoda társadalmunkban is létezik a "pofára osztályozás" intézménye, mert egész egyszerűen az aktuális társadalmi normák szerint szépnek tartott embereket általában bizalomgerjesztőbbnek tartjuk.

Nem véletlenül pont banki, de biztosítás és egyéb ügyletekben is kikent-kifent, drágaöltönyös, valamint magas és szép/helyes emberek szoktak foglalkozni az ügyféllel, ugyanis az ügyfél a legtöbb esetben nem kevés pénzt bíz ezekre az emberekre, és azt akárják, hogy az ügyfél BÍZZON bennük.

Leegyszerűsítve nem bankra: teljes bizalommal meg fogsz venni egy okostelefont egy puccos okostelefonszaküzletben a fontoskodó, szépen kiöltözött eladótól, míg ha ugyanezt a telefont akár ugyanezen az áron egy melegítős koszos cigány kínálgatja a Nyugati aluljáróban, nagy valószínűséggel NEM fogod megvenni. Akkor sem, ha - igaz, ez a legkevesebb esetben fordulna elő :) - előkapna egy számlatömböt és kitöltené a garancialevelet is, mégpedig mert a) elnézést, lehet "rasszistázni", akkor is így gonolja mindent, szal mert cigány, és b) ebből következik, hogy tuti lopott a telefon - egyből sztornó bármilyen vásárlási szándék.

Terézágyú 2017.06.23. 09:11:15

@Nazareus:
"Az európai nöknek se kellene borotválni a lábukat. Csak ha egyszer valaki elkezdi, akkor utána már mindig kell."

Fogadjunk pasi vagy :))))

Liping 2017.06.23. 09:48:53

@Terézágyú: Nagy valószínűséggel nem látott még természetes állapotokat. :D

Zacskóstej 2017.06.23. 09:54:58

@MaxVal BircaMan HJCD: "Így igaz. A normális nők nem borotváljék magukat. "

Borotválkozástól függetlenül...miből gondolod hogy te döntöd el ki normális és ki nem? Kinek képzeled te magad?

2017.06.23. 10:05:24

@MaxVal BircaMan HJCD: mondjuk a te álláspontod érthető, mivel meleg vagy, nem érdekelnek a nők. Férfiből is biztos a jó szőröset szereted :)))))

Nazareus 2017.06.23. 10:10:38

@Liping: Ha rám gondoltál, akkor bizony láttam :) söt...

Fenehorizont 667 2017.06.23. 10:22:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a 'szépségipar' kínában kb 5x annyi baromságot ad el a nőknek, mint bárhol a világon.

Liping 2017.06.23. 10:40:39

@Nazareus: No, hát tagadhatatlan, hogy akad egy-két nyugati hölgy, akinek tényleg jól mutatnak a kezeletlen lábai is, ismerek én is ilyet: pl. egy természetesen szőke barátnőmnek valóban csak pihéi vannak, abból sem sok, de azért a többségünkön nőnek sötét, jól látható szőrszálak is. Ez még nyilván messze van a dél-európai hölgyeket súlyosabban érintő dúsabb, már-már férfias, de a kínai férfiakat mindenképp kenterbe verő helyzetétől.
S igen, lehet vitatkozni, hogy ez mennyiben esztétikus. Természetes, szó se róla, de én elbújnék a világ elől, ha a naturális állapotokat kellene prezentálnom, míg édesanyám vagy az ő generációja ezt többnyire nagy ívben letolja.

Ami a borotválkozásos tévhitet illeti, el kell engedni. Attól, hogy valahol borotválkozol, nem lesz erősebb, sötétebb, mittomén még milyen legendák keringenek erről, szőrzeted. Csak amíg rövid a szőrszál, szúrósabb, keményebb érzetet kelt, mint ha már rendesen megnő.
A hónalj környéki szőrzet pedig elég kellemetlen hatásokat tud okozni a melegebb napokon, ezt szerintem nem kell külön megmagyarázni. Az esztétikai része tényleg egyéni ízlés dolga.

Liping 2017.06.23. 10:51:16

@shitgun: Na, hagyjuk a többiek szexuális beállítottságát. Legyen akármilyen.

@MaxVal BircaMan HJCD: viszont Birca, ha már itt vagy, s hogy valahogy a témához is kapcsolódjunk, mi a helyzet a bolgár hölgyekkel? A sztereotípia szerint nekik is elég feltűnő szőrzetet adott a sors. Bő tíz éve, amikor Szozopolban voltam, a középkorú vagy idősebb nők esetében ez szemet is szúrt, az ifjabbak feltehetően ott is kezdenek a helyzettel valamit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 10:58:03

@Fenehorizont 667:

"a 'szépségipar' kínában kb 5x annyi baromságot ad el a nőknek, mint bárhol a világon."

@karandash:

"Szörnyű butaságot írtál. Az lehet, hogy a kínaiak jelenleg nem nagyon borotválkoznak, de magyar szemmel elképesztő mennyiségű kozmetikumot fogyasztanak."

Nem tudom, miért nem olvasátok először el azt, amire válaszoltok. Nem azt állítottam, hogy a kozmetikai ipar kevesebb baromságot ad el a nőknek Kínában. Azt sem állítottam, hogy kevesebb kozmetikumot vásárolnak a kínaiak. Azt írtam, hogy "nem tudják a nőkre tukmálni az intim borotváikat, szőreltávolító kencéiket és hasonlókat".

Ettől még másból lehet óriási forgalom.

Tudom, sokak nem jutnak az értő olvasás megtanulásához, mert ahhoz túl kell jutni az első általánoson.

@Liping:

"Csak amíg rövid a szőrszál, szúrósabb, keményebb érzetet kelt, mint ha már rendesen megnő."

Egyszerű. Vagyél egy 5cm hosszú vaspálcát és hajlítsd meg. Beleizzadsz. Ugyanolyan anyagú és vastagságú pélcából az 1 méterest röhögve meghajlítod. Nyilván, hiszen azonos szögű végső hajlításhoz egységnyi hosszon kisebb szögben is elég meghajlítani.

Fenehorizont 667 2017.06.23. 11:09:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, az a helyzet, hogyfemonista fellángolásodban beörömködtél hirtelen komment-ügyileg egy nagyot, aztán miután láttad, hogy hülye vagy, mint a segg, akkor elkezdted szálazni magadban, egyrészt-másrésztezéssel részigazságra bontani, hogy a végén csakazértis neked legyen igazad.
tipikus hülye picsa viselkedés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 11:11:28

@Liping:

"A hónalj környéki szőrzet pedig elég kellemetlen hatásokat tud okozni a melegebb napokon, ezt szerintem nem kell külön megmagyarázni."

Főleg akkor, ha le van borotválva, és begyulladnak a szőrtüszők.

Akár borotválod, akár nem, a hónaljban az izzadságmirigyek ugyanannyi izzadságot termelnek. Csakhogy a szőrszálak a felületükön több nedvességet képesek tárolni, mint a csupasz bőr, ezért az izzadság kevésbé fogja irritálni a bőrfelszínt - na meg nincsenek ott a rövidre vágott szőrszálak, amelyek plusz irritálják a bőrt.

Amúgy már rég kitalálták a dezodorokat, amelyek legyilkolják azokat a baktériumokat, amelyek az izzadságból előállítják az ammóniát, ami az izzadságszagot okozza. A meghagyott szőrszálak nagyobb felületén sokkal több dezodor tud magmaradni, ezért hatásosabb a dezodorálás, hiszen azonos mennyiségű baci meggyilkolásához több dezodor áll rendelkezésre. (Jó, kicsit jobban is szaporodnak a szőrszálak közt.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 11:14:18

@Fenehorizont 667:

"hülye vagy, mint a segg"
"tipikus hülye picsa viselkedés"

Galambom, ezzel a személyeskedéssel és minősítgetéssel önmagadat minősíted.

eßemfaßom meg áll 2017.06.23. 11:16:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mert a pornóipar meghülyítette az embereket"

Mondjuk pont a szörtelenítés kb az emberi civilizációval egyidős, emellett a pornóipar kismillió dolgot bedob a köztudatba de ezekből csak az lesz a hétköznapokban elterjedve amiről azt tapasztalja kipróbálás után (vagy eleve ki se próbálja hiába van a pornóban) az átlagember, hogy ez jó. Hiába van pisálóspornó, mégse lett sztenderd a szájbapisálás.

Fenehorizont 667 2017.06.23. 11:28:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: pfúj, ne már. azért mindennek van határa!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 11:33:10

@Void Bunkoid:

Hand aufs Herz, te vennél cigánytól telefont, számlával vagy anélkül?

Ebben nincs semmi rasszizmus vagy előítélet. Ebben szilárd alapon álló UTÓítélet van.

Nekem itt a faluban több mindent próbáltak eladni: fűkaszát, fűnyírót, biztonsági riasztórendszert (egyetlen egy kamerával, az is VGA felbontású volt, vicces, mi? - fene emlékszik, még mit. Vadonatúj cuccokat. Aztán amikor a garancia kérdését feszegettem, hiszen a cuccos el is romolhat, kiderült, hogy számla és garancialevél valahogy egyikre sincs. Vagyis lopott cuccot akartak eladni, ahogy a végén el is ismerték. :)

Az persze nagy baj, hogy ezt megszívják a tisztességes, becsületes cigányok is. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 11:35:32

@Fenehorizont 667:

Én is ezt mondom, ezért nem ártana, ha visszafognád magad trágárságilag.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 11:38:36

@eßemfaßom meg áll:

Na jó, persze. A gondok sajnos ott kezdődnek, amikor a dolgok már elvárássá válnak, s kiközösítik, lenézik azt, aki nem csinálja.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.23. 13:44:23

@eßemfaßom meg áll: bizonyos formái. Azért régebben nem volt olyan egyszerű a szörtelenítés, nem is éltek vele olyan sokan.

Engem mondjuk nem zavar ha szőrös, sőt lehet ez már fétis kategória, de ha finom, nőiesen pelyhes például a karja, az kimondottan szekszi. Nekem a férfi-női elkülönülést sokkal inkább az alak, az izomzat, a csontváz, mintsem a kültakaró adja. Nem beszélve a lógó vagy himbálódzó tartozékokról, de ha a célszemély ápolt akkor minden rendben van. A "kefével" sincsen különösebb problémám érdekes módon, de van akit a szakáll/bajusz is az elviselhetetlenségig zavar, tehát ez is egyéni preferencia kérdése.

Mondjuk nőben már nekem is sok lenne. :)

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.23. 13:47:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a különcködők megszólása még a szőrtelenítésnél is ősibb hagyomány.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.23. 13:52:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Erről azért illene linkelni egy komoly brit tudósok által jegyzett tanulmányt, hogy kedvezőbb tenyészkörnyezet kontra nagyobb mennyiségű antibakteriális dezodor összességében egy belátható modellben milyen matematikai képlet szerint növeli vagy csökkenti a kellemetlen szagokat, mert anélkül csak a vaksötétben tapogatózunk, és még valaki a végén rossz helyre nyúl és ez kellemetlen félreértésekhez vezet.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.06.23. 13:54:45

@karandash: de a borotvagyárost nem teszi boldogabbá, hogy a kpop hatására bolondra keresik magukat a plasztikai sebészek.

Liping 2017.06.23. 14:17:27

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Akadnak hátrányai a borotválásnak, természetesen, de azért a hónaljkutya akkor sem valami guszta. Szerintem férfiaknál sem.
Persze vannak itt is különbségek egyénileg, általános iskolai osztályfőnökömnek (nő) volt olyan szintű bozontja ezen a területen, amilyet hála istennek azóta sem láttam senkinél. Na, az ő esetében ezt nem karbantartani szerintem emberiség elleni bűntett volt. (Máskülönben nem volt ápolatlan, s szerintem hormonális problémái sem voltak, amennyire emlékszem, a teste más, fedetlen részein nem volt semmi különösebb látnivaló.)

Liping 2017.06.23. 14:25:33

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: nem, de azért a szépségipar gyártói is jellemzően nagy konglomerátumok kezében vannak, úgyhogy elég jó esély van rá, hogy a borotvagyártó egyúttal bőrfehérítő krémet is gyárt, így összességében hasonlóan jól teljesítenek itt is.

Az tény, hogy ha egy cég teljesen az epilátorokra van ráállva, nekik errefelé nem terem babér.

Liping 2017.06.23. 14:27:38

@Liping: Epilátort, női borotvát vagy épp gyantát errefelé kiskereskedelmi forgalomban én még sehol nem láttam. (Ettől még lehet, hogy itt-ott kapni, nekem nem tűnt fel, marginális piacuk lehet.)

Karipapa01 2017.06.23. 15:29:05

Kölyökkoromban még menő volt, ha a bikini combok közötti részén finoman kikandikált egy-két szőrszál. Még tisztán emlékszem arra, hogy akkor ez esetben a nagyok és a felnőtt férfiak egy-egy jóalakú csinos nő szemrevételezésekor hogyan néztek össze és hogyan suttogták, hogy "húúúú...." :) A hölgyek is nagy gonddal úgy vették fel a bikini alsót, hogy ott legyen. Akkor még a visszafogottan szőrös hónalj és lábszár esetén sem volt "fúúúj..." megjegyzés, pedig csak fél évszázad telt el, ami az emberiség történetében mérehetetlenül kicsi idő :) Ma meg már sok férfi is borotváltatja, meg vasaltatja a tökeit. Lehet, hogy 50 év múlva meg őket röhögik ki. Ki tudja...

Serivor 2017.06.23. 16:06:40

@Liping: Nekem volt olyan, hogy egy műtét miatt az egyik oldalon leborotválták a hónaljamat, a másikon maradt az eredeti. (Nem volt sok szőr, még annyi se mint itt egyik-másik kínai csajnak.) A következő egy-két héten előfordult, hogy megéreztem, hogy jön valami szag a hónaljamból - mindig a borotvált kezdett el (hamarabb) büdösödni!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.23. 16:37:14

@Karipapa01:

"Lehet, hogy 50 év múlva meg őket röhögik ki"

Lehet, 50 év múlva már azt is csak szégyenkezve mered bevallani, hogy heteró vagy. Neked alibi buzibarátod, a csajodnak meg alibi leszbibarátnője lesz, és csak titokban mertek találkozni.

Lásd még: Joe Haldeman: Örök háború

Kondom Keselyű 2017.06.23. 16:47:17

termeszetes az is,ha addig maradnak a betyarkortek a seggszorzetedben,amig maguktol ki nem potyognak. nem hiszem,h oseink tul surun toroltek a segguket. furdes is max. esoben volt.

ymel 2017.06.23. 17:12:23

Nem lattal mezitelen kinai not? Higgyuk el, amikor tele van pornoval a net? Hihi

Liping 2017.06.23. 17:54:35

@ymel: Elképzelhető, hogy láttam olyan felnőtt filmet, amiben volt ázsiai hölgy szereplő (ha esetleg kínai, nem túl sanszos, hogy szárazföldi kínai lenne, itt a pornó illegális, ergó nem is gyártanak, max. házi célra), de heteroszexuális nőként nem különösebben vehettem szemügyre őket, másrészt kötve hiszem, hogy az átlag kínai nők szőrzete szempontjából releváns mintának számítottak volna.

So No 2017.06.23. 18:06:40

Lehet hogy itt Malajziaban mas a klima, de itt szoros a kinai nok laba. (Mert valoban nem borotvalkoznak.) Vannak elegen... A lakossag kb. 25%-a kinai.

Amikor kikoltoztunk en is azt hittem, hogy szortelenek. Mondtam is a felesegemnek, mire o "felvilagositott", hogy csak ki kellene nyitnom a szemem.

Es az is eros tulzas, hogy a ferfiak nem szorosek. Valoban eleg gyer es vilagos szinu, de ott van. :XD Sokszor vicces az erosen gondor "szoke" szor a labukon...

A kozmetikai ipar pedig nem buslakodik emiatt. A malajok es a kinaiak feherek akarnak lenni. Meg a tusfurdo is borfeheritot tartalmaz. :XD :XD

(A kinaiak gyer szorzetet amugy boven ellensulyozza az indiai nok csupaszor teste. Meg a hatuk is szoros. Bar az is igaz, hogy ok aztan vegkepp nem borotvalkoznak.)

Liping 2017.06.23. 18:36:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Köszönöm! Tanulságos és szórakoztató olvasmány volt. :)

eßemfaßom meg áll 2017.06.23. 18:41:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " A gondok sajnos ott kezdődnek, amikor a dolgok már elvárássá válnak, s kiközösítik, lenézik azt, aki nem csinálja."
Én pl nem nézem le akinek dzsungel van a lába között, csak nem lenne kedvem kinyalni. Ez most minek számit? Nem vagyok eléggé toleráns?

eßemfaßom meg áll 2017.06.23. 18:45:33

@Consuela NO NO: a ló meg jó közlekedési eszköz most is.

de azért van jobb is

csakférfi 2017.06.23. 20:29:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
:)
Egész normális a hozzáállásod a témához!
Mellesleg.
Felüdülés volt a kommentjeidet női szemszögből olvasgatni.
:)

ymel 2017.06.25. 10:36:34

@Liping: en azert lattam mar. Valoban nem lehet mervado, de hozzatennem, hogy az azsiaiakmal az intim szorzet meglete a pornojukban is elfogadott.
Ugy tudom, h amelyik no borotvalt, azt automatikusan lekurvazzak. Foleg videki, kevesbe liberalis tavolkeleti csavoval megszivna a noje az elso agyjelenetnel szor nelkul:)

ymel 2017.06.25. 10:38:36

@Liping: az en ofômnek volt hozza marvanyfarmerje is. Meg mondjuk feher harisnyan atuto labszore. Igazi nemtorodom bolcsesz volt. Jo fej, jo tanar, de nem no (se ffi)

Liping 2017.06.25. 10:49:28

@ymel: Ezzel nem tudok vitatkozni, mert full azsiai filmet egesz biztosan nem lattam. :)

Liping 2017.06.25. 10:51:32

@ymel: Amugy nehany hete irtam neked Vietnam kapcsan, csak csesztel valaszolni. :P

ymel 2017.06.25. 12:56:10

@Liping: ne haragudj, tok elkevertem, tudnad forwaldolni ismet?

Liping 2017.06.25. 18:11:50

@ymel: hehe, semmi gond. Sajnos a blog.hu-s profilodon keresztül küldtem, így nincs tárolt példányom, de majd nekiállok ismét valamikor. :)

ymel 2017.06.26. 02:47:18

@Liping: keress meg a fecesbukkaken. Ott nem tunik el a level.
Ymel lba

A blogról

Közép-, Nyugat- majd Dél-Kína, Vietnám és megint Kína után Veve jelenleg az Ír-szigeten tengődik, de azért továbbra is igyekszik minden érdemlegesről beszámolni a blog hasábjain...

Utolsó kommentek

  • scal: @virágelvtárs: hát cirka 7 évvel később ellenkeznék veled, 2018-ban amikor én voltam kint az állam vakargattam a hihetetlen olcsó árak mellett, (én Zhengzhouba mentek ki kétszer) és lényegében úgy é... (2021.07.05. 22:40) Amiért jobb lenne örökre Kínában maradni 6. (?) - Árstabilitás
  • scal: Nagyon jó :) igazán kár hogy már nem írod a blogot, és még nagyobb baj hogy megkésve találtam rá, bár meg kell mondjam tök jó volt mindezt saját magam megtapasztalni. Egy varázslatos mesevilág ez. (2021.07.05. 18:17) Mire számíthat egy nyelvtanár Kínában ? - 1.
  • scal: Ez nagyon durva, amikor 2019 januárjában kint voltam ebből még csak a sárga, piros meg a narancs létezett. De imádtam metrózni :D Nagyban megkönnyítette volna az életemet ha legalább a zöld már léte... (2021.07.05. 17:45) A metróláz 2019-ben sem hagyott alább Kínában
  • scal: Szerintem kicsit túl lett misztifikálva. Alapvetően a camamber/pálpusztai sokkal büdösebb mégis eszik az emberek, mert finom. Én ezzel mikor először találkoztam rögtön a kedvencem lett, mert a sima... (2021.07.05. 17:26) Gasztro: büdös tofu
  • Drizari: Jól döntöttél. (2020.09.16. 12:01) Búcsú
  • Utolsó 20

Címkék

akszu (7) alaer (45) állatkert (5) angol (5) angoltanítás (5) árak (5) áram (8) bangkok (18) bank (5) bankolás (16) béka (8) beteg (18) blog (43) borneó (10) búcsú (5) budapest (6) bürokrácia (6) castlebar (28) changsha (11) chongqing (27) család (7) dalian (8) diákok (66) doha (12) drveve (21) egyetem (7) élet (279) eső (6) facebook (6) fengjie (194) férj (7) feszkó (8) fősuli (72) fűtés (6) gaszto (5) gasztro (93) guangzhou (9) határ (11) hazatérés (16) hazaút (14) hétvége (10) hideg (7) (6) hongkong (26) hubei (6) hülyeveve (9) humen (43) időjárás (23) internet (9) írország (37) kaja (74) kampusz (16) karácsony (9) katar (17) képek (9) Kína (11) kína (955) kína tartományai (8) kirándulás (12) költözés (14) komment (6) kórház (6) koronavírus (6) kota kinabalu (16) középsuli (37) közlekedés (14) krabi (11) ktv (7) lakás (9) lakhatás (15) laptop (7) magyarország (15) malajzia (34) melakka (6) metró (30) moszkva (5) munka (99) munkakeresés (7) munkavállalás (7) nha trang (52) nyár (8) nyaralás (5) nyelvsuli (24) oroszország (5) összegzés (6) ovi (10) pattaya (7) peking (16) pénz (10) pénzváltás (5) piac (5) qatar (12) repjegy (6) reptér (7) repülés (7) sabah (11) saigon (6) sanya (15) shanghai (9) shenzhen (148) sport (5) suli (11) szingapúr (11) szünet (14) tájfun (11) tanítás (50) tavasz (5) teknős (7) tél (9) telefon (6) tengerimalac (7) thaiföld (50) tianjin (6) tibet (7) trảng bom (5) ügyintézés (16) újév (7) ünnep (11) urumcsi (6) utazás (125) vacsi (6) város (17) vasút (15) vendégposzt (9) vietnam (66) vietnám (6) virágelvtárs (9) víz (5) vizsga (32) vizsgáztatás (6) vízum (9) vonat (12) wanzhou (7) wenzhou (7) wuhan (186) xianning (177) xinjiang (27) Címkefelhő
süti beállítások módosítása